Toekomst

In 2030 is de transformatie van Huize Padua tot levendig landgoed compleet. Een gastvrije en gemoedelijke omgeving waar je ruimte ervaart en vol in verbinding bent. Een plek waar buurtgenoten kunnen wonen, (samen)werken, leren, zorgen, aarden en genieten. Hier voel je de kracht van samen leven.

Huize Padua veranderen in een levendig landgoed duurt zo’n tien jaar en gebeurt in verschillende fases. Tijdens de verbouwing gaan de zorg en dienstverlening die partners op het terrein bieden gewoon door. We verbouwen dus met ‘de winkel open’.

Om de overlast voor de bewoners en de bouwduur te
beperken, starten we met het bouwen op plekken waar nu nog geen gebouwen staan. Tegelijkertijd verbouwen we een aantal panden waarin ondersteunende diensten van GGZ Oost Brabant zitten.

De indeling in de verschillende fases en de tijdsindicaties zijn indicatief en kunnen in de loop van de tijd aangepast worden.

De healing environment van levendig landgoed huize padua

Fase 0 - 2022
2023

In 2022 is het pand Kraanmeer verbouwd. Op de begane grond zijn 18 studio’s voor groepswonen gerealiseerd. Op de eerste verdieping waren al 31 plaatsen voor groepswonen. Ook worden er in deze fase diverse onderzoeken uitgevoerd en worden er een stedenbouwkundig plan en landschapsinrichtings- en beheersplan ontwikkeld. Daarnaast worden de panden Daniël de Brouwerstraat 13 en 15 afgestoten en wordt de kas gesloopt.

Buitenplaats wonen - gereed eind 2024

In deze fase worden er nieuwe panden gebouwd
bedoeld voor groepswonen. Het gaat in totaal om 80 plaatsen (10 x 8). Dit gebeurt op twee lege plekken op het terrein. Het pand Loef wordt daarna gesloopt. Bekijk de interactieve plattegrond om te zien wanneer we waar gaan (ver)bouwen.

Fietsers op Levendig Landgoed Huize Padua
Ontspannen op een bankje op Levendig Landgoed Huize Padua

Boswonen - gereed
begin 2026

In deze fase worden er nieuwe panden gebouwd die bedoeld zijn voor intensieve zorg. Het gaat in totaal om 62 plaatsen (4 x 14 + 6). Princepeel 1 / 2, het stiltecentrum en Eikenheuvel 3/4 en 5/6 worden gesloopt.

Weids wonen - gereed begin 2027

In deze fase wordt er nieuwbouw gerealiseerd voor groepswonen. In totaal gaat het om 28 plaatsen (2 x 14). Bunthorst 1a en 1 tot en met 3 worden gesloopt.

Rij met bomen op Levendig Landgoed Huize Padua
Wandelaars op Levendig Landgoed Huize Padua

Fase 4 - gereed
half 2028

In deze fase worden verschillende nieuwe panden gerealiseerd. Het gaat om 14 plaatsen bedoeld voor intensief wonen, 22 plaatsen voor groepswonen en 28 appartementen voor cliënten van GGZ Oost Brabant. Ook worden de panden Daniël de Brouwerstraat 28 en 30 afgestoten. En worden Princepeel 1 / 2, Springelbeek 3 en Eikenheuvel 2 gesloopt.

Fase 5 - gereed
half 2029

In deze fase wordt er nieuwbouw voor groepswonen gerealiseerd. In totaal gaat het om 28 plaatsen (2 x 14). Princepeel 3, inclusief Richtden en Eikenheuvel 1 worden gesloopt.

Kippen op Levendig Landgoed Huize Padua
Wandelend gezin op Levendig Landgoed Huize Padua

Fase 6 -
gereed 2030

In deze fase worden er panden gerealiseerd voor groepswonen. Hierbij gaat het in totaal om 21 plaatsen (3 x 7) en komen er 32 nieuwbouwappartementen voor cliënten van GGZ Oost Brabant. Ook wordt het pand Daniël de Brouwerstraat 26 afgestoten en wordt Springelbeek 1-2 gesloopt.

Parallel aan bovenstaande fases worden er andere werkzaamheden uitgevoerd. Denk hierbij aan het realiseren van de nieuwe infrastructuur op het landgoed. Maar ook het ontwikkelen en realiseren van ondersteunende functies en eenheden voor derden.

Zie jij wonen of werken op Levendig Landgoed Huize Padua wel zitten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je bent dan altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws!

Geen resultaten gevonden

Wij gaan netjes om met je gegevens. Lees hier hoe wij je gegevens verwerken

Ik ga akkoord met het privacybeleid

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

1742 - 1832
1832 -1969
1969 - Nu
2024
2026
2030

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.