Laatste Kapitteldag Broeders Penitenten

Op 31 augustus hielden de Broeders Penitenten de laatste kapittel in museum de Kluis. Daarmee sluiten zij een lange geschiedenis af op landgoed Huize Padua.

300 jaar geleden arriveerden de Broeders in Handel om het kosterschap op zich te nemen. Vanaf 1832 zorgden de broeders voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid.

Wat eenvoudig begon in De Kluis groeide uit tot een volwaardige psychiatrische instelling. Bijna anderhalve eeuw heeft de congregatie zijn beste krachten gegeven aan de zorg.

In 1967 verlieten de broeders Huize Padua en droegen zij de zorg over aan de Daniël de Brouwer Stichting. Vorige week sloten de broeders de geschiedenis van hun congregatie op Levendig Landgoed Huize Padua af. Wij bouwen verder op het werk waar de broeders destijds mee zijn gestart.

Wij gaan netjes om met je gegevens. Lees hier hoe wij je gegevens verwerken

Ik ga akkoord met het privacybeleid

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

1742 - 1832
1832 -1969
1969 - Nu
2024
2026
2030

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.