Gedichtenwedstrijd Levendig Landgoed Huize Padua

Het waren de paters penitenten die in de Late Middeleeuwen de eerste stenen voor landgoed Huize Padua hebben gelegd. Sindsdien is dit altijd een plek geweest waar zorg en aandacht voor de mens centraal staan. Vanuit deze lange traditie van zorgzaamheid en verbondenheid verandert Huize Padua de komende jaren in een levendig landgoed; een plek met ruimte voor wonen, (samen)werken, leren, zorg én interactie tussen buurtgenoten: bewoners, medewerkers, studenten en omwonenden.

Gedichtenwedstrijd
Als opmaat naar de nieuwe bestemming van deze historische plek nodigen wij iedereen die zich betrokkenen voelt bij Huize Padua uit om deel te nemen aan een gedichtenwedstrijd met als thema het (levendig) landgoed Huize Padua.

Meedoen?
Wil je meedoen? Houd dan rekening met de volgende spelregels:

  • Je kunt maximaal drie gedichten met een maximale lengte van dertig regels, inclusief witregels en titel indienen. Er is geen minimale lengte;
  • Gedichten moeten in het Nederlands of de streektaal geschreven zijn;
  • Er zijn geen beperkingen aan thematiek of stijl, anders dan dat het gedicht moet zijn geïnspireerd op landgoed Huize Padua.

Je inzending moet vóór 15 april 2022 binnen zijn. Je kunt je inzendingen sturen naar JTM.Viguurs@ggzoostbrabant.nl.

Na 15 april buigt de jury, onder leiding van dichter en poëzieredacteur Jan-Paul Rosenberg, zich over de inzendingen. De feestelijke proclamatie en bekendmaking van de winnaar vindt plaats in mei, tijdens een bijzonder gelegenheid op het landgoed. Het winnende gedicht wordt opgenomen in de bloemlezing Brabant, poëzie van landschap en maatschappij van Stichting Achterland.

Wij gaan netjes om met je gegevens. Lees hier hoe wij je gegevens verwerken

Ik ga akkoord met het privacybeleid

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

1742 - 1832
1832 -1969
1969 - Nu
2024
2026
2030

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.