Levendig Landgoed Huize Padua wordt een groene icoonlocatie

Op deze Internationale Dag van de Mentale Gezondheid kunnen wij vol trots aankondigen dat GGZ Oost Brabant op het Levendig Landgoed Huize Padua is geselecteerd als één van de nieuwe Te Gek Groen icoonlocaties! Dit betekent dat wij de komende jaren een voortrekkersrol gaan vervullen om de natuur op ons zorgterrein te versterken, zodat deze beter benut wordt voor cliënten, zorgmedewerkers en omwonenden.

Wat houdt dit voor ons in?
Als icoonlocatie zijn wij aangemerkt als pionier binnen het landelijke initiatief Groene GGZ van IVN Natuureducatie en Nature For Health. Dat betekent dat wij extra ondersteuning krijgen om ons terrein om te vormen tot een groene hotspot, waar natuur en gezondheid hand in hand gaan. Niet alleen voor cliënten en medewerkers, maar ook voor de buurt. Samen creëren we een omgeving waarin natuur een belangrijk onderdeel is van herstel en dagelijks leven.

Waarom is dit zo belangrijk?
Onderzoek toont aan dat natuur een positief effect heeft op zowel fysieke als mentale gezondheid. Dit alles draagt bij aan een gezondere, veerkrachtige gemeenschap waarin mens en natuur elkaar versterken. Joris Hendrickx, bestuurder GGZ Oost Brabant: “Het is een grote eer dat het Levendig Landgoed Huize Padua door IVN is benoemd tot icoonlocatie. Deze erkenning onderstreept het belang van onze groene ruimte voor zowel onze cliënten, medewerkers als de omwonenden. Het Levendig Landgoed is een plek waar je ruimte ervaart. We hopen dat deze nieuwe status nog meer mensen inspireert om die ruimte te komen ervaren als een bron voor mentale gezondheid.’’

Een voorbeeld voor anderen
Met deze icoonstatus dienen wij, samen met 13 andere icoonlocaties, als inspiratie voor andere ggz-instellingen in Nederland. De komende drie jaar werken we aan het realiseren van een blijvende, duurzame impact op zowel de natuur op ons terrein alsmede de gezondheid van onze cliënten, medewerkers en de buurt.

Wil je weten welke icoonlocaties er nog meer zijn geselecteerd? Of meer lezen over deze groene beweging in de GGZ? Kijk dan op: groeneggz.nl

Wij gaan netjes om met je gegevens. Lees hier hoe wij je gegevens verwerken

Ik ga akkoord met het privacybeleid

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

1742 - 1832
1832 -1969
1969 - Nu
2024
2026
2030

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.